שוחה נגד התזרים: תכירו את מי שלקח על עצמו לשפר את הידע הפיננסי ואיכות החיים של בעלי העסקים בישראל

50,000 עסקים קטנים ובינוניים, נסגרים בשנה בישראל בגלל ניהול תזרים מזומנים שלילי ● תכירו את מי שלא יכול להישאר אדיש לנתון הזה יותר - ושם לעצמו מטרה לשפר את הסטטיסטיקה ● "ב-25 שנים של עבודה צמודה עם בעלי עסקים, אני חושב שזיהיתי איזה ידע פיננסי הם באמת צריכים, בשביל לנהל את מערך הכספים שלהם בצורה נכונה ומדויקת"

"אתה יודע, מרות שתזרים מזומנים הוא כלי ניהול קריטי לכל בעל עסק, בעלי עסקים רבים נותנים לתזרים לנהל אותם, לשלוט בהם, והם חיים מכיבוי שריפות. או שהם במקרה הפחות גרוע מנהלים תזרים מזומנים באופן שלא מקדם אותם!"
כך משתף אותי ירון ינאי כבר בתחילת המפגש הקצר שלנו.

"ואז מה קורה? בעל העסק שעסוק בלפתח את העסק שלו, יכול לגלות שלמרות שהוא עושה עסקאות ומוכר, קבלת הכסף עצמו מתעכבת מהלקוחות ופתאום אין לו כסף נזיל לשלם לספקים פתאום הוא מקבל עיקול על החשבון בנק, צ'קים חוזרים, הוראות קבע לא מאושרות, הוא מאחר בהחזרים, דירוג האשראי צונח, אין לו מסגרות או אשראי יותר – ועסק טוב! עם לקוחות, עם מחזורים יפים, יכול להיסגר. תגיד לי אתה, זה לא חבל?"

מה שירון מתאר אולי נשמע כמו תסריט אימה, אבל זו המציאות של מעל 50,000 עסקים בישראל שסוגרים דלתות בדיוק בגלל סיבות כאלה ודומות – ניהול תזרים שלילי.

אילוסטרציה: 50,000 עסקים נסגרים בישראל מדי שנה.

איש של אנשים ומספרים

עם ירון אני קובע להיפגש לאחר שנתקלתי בתכנים שהוא פרסם ברשתות החברתיות, בנוגע לקורסים פיננסים שהוא מתכנן להציע לבעלי עסקים בקרוב.
 לפעמים שאתה נתקל בתוכן של מישהו, אתה מרגיש 'אוקיי, עוד אחד שמדבר בסיסמאות' ולפעמים, כמו במקרה של ירון, אתה מרגיש שיש פה בן אדם עם אוקיינוס של ידע מאחורי, כזה שמדבר מניסיון של 5 שנים במערכת הבנקאית, 5 שנים בניהול כלכלי למשפחות ועוד 15 שנים של עבודה צמודה עם בעלי עסקים, רפרטואר שגרם לו להבין באנשים לפחות כמו שהוא מבין במספרים.

ירון, בוא נתחיל מההתחלה - למה כל כך הרבה עסקים נופלים בגלל ניהול הכספים?​

"בעסקים כמו שאני עובד איתם, עסקים קטנים ובינוניים, אין להם באמת מישהו מקצועי שמנהל להם את התזרים. הם מנהלים אותו בעצמם ובתכל'ס, כמו שהם בעצמם מודים, חסר להם ידע מקצועי של איך לנהל את התזרים, איך לעבוד עם הבנקים ואיך לתמחר. הם עושים את זה בעיקר באינסטינקט מהבטן.

נשמע ככה, אבל מהניסיון שלך, מה הרבה עושים לא נכון עם ניהול התזרים?

זה מתחלק בגדול ל-3 טעויות עיקריות.
האחת, תמחור שגוי ותשתית עסקית שמלכתחילה גורמת לבעיה תזרימית. כגון: תמחור שגוי, או מבנה הוצאות שלא מתאים לפעילות העסק.
השני – ניהול שגוי של אירועים בעסק שקוראים באופן שוטף כמו ביצוע השקעות בלי להיערך תזרימית לכך, לקיחת הלוואות שלעסק אין יכולת לעמוד בהחזר שלהם רק מתוך לחץ או 'זה מה שהבנק מאשר'.
ושלישית – הרבה בעלי עסקים שאני פוגש, מנהלים את המידע שקריטי לבניית תזרים בריא ביומן, או קובץ אקסל לא מדוייק, לא לוקחים בחשבון הוצאות קבועות או מע"מ ומיסים, והכי חשוב – הם לא לוקחים בחשבון תחזיות ויעדים.
ואין להם תמונה מהימנה ושוטפת של המצב התזרימי שלהם. 
כי אחרת מאיפה הם ידעו מה הולך להיות? זו טעות, גדולה. 

אבל תגיד, העניין הפיננסי זה בעצם החלק הכי חשוב בעסק, איך יכול להיות שכל כך הרבה לא משקיעים בו כמו שצריך?

ירון ינאי: ״אין להם תמונה מהימנה ושוטפת של המצב התזרימי שלהם.״

"נכון, כולנו רוצים להרוויח וכמה שיותר, מי שטוען שלא? אני מזמין אותו למכונת אמת על חשבוני" ירון צוחק, "אבל אני אגיד לך מה, אני מבין טוב מאוד בעלי עסקים שלא רוצים להתעסק בניהול הפיננסי. רוב בעלי העסקים לא מתחברים למספרים ומתחברים מאוד לפעילות שלהם, זה מובן לי לגמרי. אבל יש עוד משהו שהבנתי עם השנים:. וכדי שהכסף ייכנס לתוך הכיס של בעל העסק צריך להבין לעומק ולהסתכל למספרים בעיניים וניהול עקבי של תזרים המזומנים עושה את זה מה שיכול להיות לא תמיד נעים, בין האם העסק במשבר ובין אם הוא בצמיחה"

וזה סה"כ מה שעושה את ההבדל בין עסק שמשגשג, לבין עסק שסוגר? לא לקוחות, שיווק, מכירות או כל מה שמלמדים אותנו בכל מקום?

"כל מה שאמרת חשוב, אבל לא מספיק" ירון מחייך, "אסביר לך ככה, ההבדל בין בעל עסק שמבין בצורה ברורה מה הולך לקרות בכל רגע, לבין מישהו שכל הזמן מופתע מחדש מזה שהוא מנצל מקסימלית את המסגרת או מהוצאות שמגיעות, הוא קודם כל בתוצאות העסקיות. כי עסק שלא מנהל נכון את תזרים המזומנים בעצם מנווט בים בלי מצפן, בלי מפה, בלי סנסורים שמציגים את מהירות הרוח ובלי יכולת לדעת מה המיקום, ובוודאי בלי יכולת לצפות איך ומתי הוא יגיע ליעד"

מתוך הדרכה של ירון על ניהול תזרים מזומנים

וכמובן, יש גם פיתרון

ראיתי שאתה מפרסם שאתה הולך להעביר קורסים בקרוב לבעלי עסקים בדיוק בנושא הזה, נכון?​

כן, זה משהו חדש אני מנסה, אבל שלא תצייר אותי כאילו עכשיו אני עושה הסבת מקצוע ופותח מכללה, ממש לא" ירון צוחק, "זה משהו שאני עושה בקרוב בשעות הערב, אחרי שעות העבודה, 3 מפגשים שמיועדים לבעלי עסקים אחראים, שרוצים לקבל כלים פרקטיים לניהול נכון של הצד הפיננסי בעסק שלהם

ואיך הגעת להחלטה לעשות את זה?

"האמת שזה תמיד היה ברקע. לפני כמה שנים לקחתי על עצמי לשתף כמה שיותר ידע פיננסי, בכל פלטפורמה אפשרית. הכל מתוך הניסיון שלי, עם תחושת שליחות גדולה וכן -גם ממקום קצת אגואיסטי, רציתי להכיר עוד בעלי עסקים ולשפר את הידע שלי מתוך היכרות עם האתגרים שהם מתמודדים איתם. בכל הזמן הזה מדי פעם קיבלתי בקשות להכשרות של 1 על 1 איתי, מין מורה פרטי לכלכלה, אבל לרוב הוחמאתי וסירבתי מתוך רצון להתרכז בעבודה השוטפת שלי"

ומה קרה עכשיו?

"שאני כבר לא יכול לשבת מהצד שכל כך הרבה עסקים נסגרים, בזמן שאני מרגיש שאני יכול קצת לתרום לאיזון הסטטיסטיקה המפחידה הזאת. אז החלטתי לעשות מעשה ולהזמין בעלי עסקים אחראים לקבל את הידע שהם צריכים בשביל להנות מהעשייה שלהם עוד שנים רבות"

אני לא בעל עסק, אבל נשמע מעניין. מה לומדים שם בדיוק?

"לומדים לנהל את התזרים, באופן בריא ולאורך זמן. זה כולל עבודה עם כלים פיננסים שאני מעניק למשתתפים, יסודות של תמחור נכון שמונע בעיות תזרים מלכתחילה, הכרות מעמיקה עם פתרונות פיננסים בנקאיים וחוץ בנקאיים, זיהוי והתמודדות עם הון חוזר ועוד המון ידע בעל ערך. מזמין את מי שרוצה פשוט להיכנס לאתר שהקמתי ולהעיף מבט בסילבוס"

ומה כל הידע הזה יתן למי שישתתף?

" זו השאלה הכי טובה עד עכשיו" ירון מחייך, "זה יתן להם הבנה מה קורה בכל רגע נתון בעסק, יחסוך להם כסף בגלל הימנעות מחריגות, יאפשר להם לקבל החלטות המבוססות על המצב הפיננסי, יחסוך להם בזמן של התעסקויות עם ספקים ובנקים, יתן להם שקט נפשי והכי חשוב…
ניהול נכון של התזרים יגדיל להם בוודאות כמעט מוחלטת את הרווחיות של העסק!"

האמת, נשמע מעולה. והכל אתה מעביר?

"כן, הכל מועבר ישירות ממני, בשידור חי בZOOM, כולל ליווי ומענה על שאלות. לרשום אותך?" ירון צוחק.

אספנו לכם מרחבי הרשת ביקורות של כמה בעלי עסקים שעברו הכשרה דומה אצל ירון לאחרונה:

ויש גם הנחות!

אז אמנם אני לא נרשמתי לבסוף, כי מה לעשות, אני לא בעל עסק…
אבל ירון סיפר לי שלמחזור הראשון הוא מעניק 50% הנחה (!),
בהחלט שווה למי שזקוק לידע הזה.

ניתן לנצל את המבצע ולהירשם לקורס הקרוב על ידי לחיצה על הכפתור: